Musik

RSS

Frida Ensam

29 Sep 2023

Anni-Frid Lyngstad från ABBA, vilket inte kunnat undgå någon. "Frida ensam" är en svensk coverplatta med texter översatta från dess original & släpptes 1975. En väldigt bra & lyssningsvärd platta såhär en fyrtioåtta år senare och finns givet i min skivsamling, dock numera på CD. Favoritspåret bland många andra är ändå, "Ett liv i solen" (men även Fridas tolkning av ABBA's Fernando här på svenska), texten så bra, så också arrangemanget! Plattan med flera av Frida släppta ligger på spotify, så bara in & gräv och lyssna på plattan.

 Äger inte upphovsrätten till bilderna, fotograf okänd.

Musik är livet

25 Sep 2023

 

Att lyssna

24 Sep 2023

 

Kult 12

23 Sep 2023

U96 och Das Boot är en riktigt skön kult tolva med många spelningar i lag med mej, det under nitti-talet's rejv-era ... U96 gjorde förövrigt många jävligt bra låtar för var dansgolv!

Pioneer cdj-500s

22 Sep 2023

En jävligt kul spelare som jag haft nöjet av att få lira på ute i klubb-svängen, Pioneer CDJ-500S. Utveckligen går framåt både på gott & ont, men en dj-spelare och mixer har i huvudsak ett uppdrag och det att leverera musiken som läggs där i & ut. Har själv aldrig haft något behov av allt som numera finns i en DJ-bänk, men visst fan är det kul att mixa, loopa & trixa.

 

Avfrostningen

22 Sep 2023

 

Wiwa

14 Sep 2023

Kronobergsgruppen WIWA & deras förbannat braiga tolkning av Marianne Faithful's "The ballad of Lucy Jordan". En kultlåt som står sej så förbannat bra än till dagsdatum & långt efter den. Länk till WIWA

Åka med

14 Sep 2023

En jävligt stark och bra låt som säger så mycket, The Cars & låten Drive från 1984.

Reflektion

13 Sep 2023

Svea och André, ni betyder mycket för mej.

Korgis

13 Sep 2023

När ingenting annat fanns att få tillbuds, så fanns musiken riktigt tidigt i mitt liv, runt 5 bast. Grammofonen, och inte minst radion fångade mitt öra. Så har det fortsatt sedan dess, funnit tröst, stöd och visdom bland texter. Var tidig med att se potential hos Ingmar Bergman och förmågan att kunna se bakom människor. Empatin växte över att känna en annan människas inre. Min egen utsatthet formade mej tidigt och gjort mej till den jag kommit att vara, vara mej själv & ingen jävla simpel kopia. Denna låt kom att förändra mej redan som elva åring och den håller än. Jag delar den med en person som jag älskar väldigt mycket och som jag skulle gå genom eld för. Det för den vackra person och man han är, älskar dej André.

 

André

11 Sep 2023

Agnetha Fältskog

6 Sep 2023

Agnetha gör det igen, så glatt och bra är den nya singlen "Where Do We Go From Here". Den sitter som en skön smäck i hjärnan så trallvänligt. Ja, än hänger rösten med lite mixerbordshjälp, men vad fan gör det. Det är ju ABBA-Agnetha vi snackar om och det säger fan allt med stor respekt som det jävligt stora ABBA-fan jag alltid varit, och dessutom både vet & kan jag det här med musik.

 

Lite så

5 Sep 2023

 

Mitt älskade syskonbarn

27 Aug 2023

Mireille Mathieu

25 Aug 2023

En otroligt bra fransyska som jag diggat sedan barnsben, och inte minst denna låt som ska spelas så grannskapet hör ...

← Äldre inlägg