Har du en förmåga att låta dej Kränkas?

Då kan du hämta denna blankett för att fylla i ... Stoppa upp den i stolgången!

Ty jag ansvarar inte för hur du reagerar över det som du läst eller sett i Bloggen.

 

 

Ny vecka

Var faan tar veckorna, tiden bara POFF så är ännu en vecka bakom & en ny oskriven här. Uno Svenningsson är given en dag som denna.

 

Det är skillnad

Vart enda ord, mening är så förbannat rätt skrivet av Salle.
 
Sverige är rakt igenom ett sjukt land.
För några veckor sedan dog konstnären Lars Vilks i en olycka. Hans konst och närvaro provocerade och kultureliten hatade honom.
Lars Vilks var en konstnär som stod upp för din och min frihet. Kultureliten vågade aldrig stå upp för honom när han levde. Samma elit som spottade på honom var snabbat att skriva hyllningstexter till honom när han var död.
Skribenter på Aftonbladet som skrivit spaltmeter om hur vidrig Lars Vilks syn på frihet var, stod efter hans död och mer eller mindre grät i Aftonbladet TV.
Lars Vilks försvarade några grundläggande europeiska frihetsprinciper. Han stod upp för din och min frihet. Det är tack vare människor som Lars Vilks jag kan skriva detta.
Två poliser förlorade livet när de var i tjänst och skyddade Lars Vilks.
Tidigare i år sköts en polis ihjäl på öppen gata i Göteborg. En händelse som borde skakat om landets kultur och ledarredaktioner, men icke. Mordet på Andreas borde fått politiker att komma till insikt, men icke. Det blev ganska snabbt ett "vanligt mord" bland alla andra.
En ung man skjuts ihjäl i Stockholm. Han är enligt flera medier en av de mest betydelsefulla musiker Sverige haft. Kultureliten slåss om spaltmeter för att uttrycka sin sorg och berätta om sina sköra relation till den unga mannen.
En ung man som valt att bli kriminell, som var misstänkt för flera grova brott. Senaste i raden var ett mordförsök på en restaurang i centrala Stockholm.
Nu sitter opinionsbildare och föräldrar på sociala medier och berättar vilka tunga dagar det är när deras barns idol och hjälte dött.
Tre personer, tre olika händelser.
Den unge mannen är den som hyllas och människor trängs för att berätta om sin sorg över en kriminell individ. Föräldrar på sociala medier och berättar vilka tunga dagar det är när deras barns idol och hjälte dött, vilken sorg de och barnen har.
Sverige är ett sjukt land och jag känner ett stort förakt mot människor inom media och politik som ser den kriminella unge mannen som en hjälte.
Han var ingen hjälte. Han valde att bli kriminell.
Tre personer, tre olika händelser.
Den unge mannen är den som hyllas.
Jag känner ett stort förakt mot människor inom media och politik som ser den kriminella unge mannen som en hjälte.
Han var ingen hjälte. Han valde att bli kriminell. Reaktionerna kring artistens död sätter exakt fingret på vad som är fel med det här landet.
Vi har helt tappt vår radar, vår kompass och riktning. Dagar som dessa vill jag verkligen bara ge upp allt om Sverige.
 
 
Roger Salle Sahlström

Fårskalle

 

Läsfel

 

Alpha Ville

Året var 1984 när Alpha Ville nådde mina öron, dock med låten Big In Japan. Sedan brast min syntvärld ut i episk eufori när låten Forever Young dök upp. Även en nära & vacker människa klev in i denna värld detta år.

Texten är så talande & bra ...

 

Mixan

Dålig packning

Så jävla nödigt asså, däckad av ett simpelt förkylningsvirus. Men skönt att kroppen ändå är med, och går till försvar. Trots vaxxiner & coronainfluensa. Som jag under dess härjande aldrig fick, och var mitt ibland under förra & detta året. Däckad & Alf är talande för vila vid teven & bäddad i soffan för häng. Så blir det säkert bra!

 

via GIPHY

Lite så

 

 

 

"Den som snackar skit om andra för att höja sin egen självbild. Är allt som oftast den som har lägst eget självförtroende."

Ledare & fårskalle

 

Villfarelse din jävel

 

Karl-Magnus Fredriksson

X-antal år sedan som jag föll för denna man's grymma pipa, då han i teve sjöng "O helga natt". You raise me up tyvärr så var låten under ett tag söndersjungen, uttjatad, och så förstörd av allt för många som trodde sej ha pipa för att sjunga den, inte minst i alla dessa talangtävlingar.

Karl-Magnus är ett stort proff & vet att göra den sin rätt ...

 

Mixan