Har du en förmåga att låta dej Kränkas?

Då kan du hämta denna blankett för att fylla i ... Och sedan stoppa upp den i stolgången!

Ty jag ansvarar inte för hur du reagerar över det som du läst eller sett i Bloggen.

Vem ska man tro på

2021-09-25

Saxat från webben, och det är fan inte lätt med denna hybris, inte minst när all information mer eller mindre är dubbelbottnad desinformation från myndighetshåll. Vad handlar detta om egentligen. Men det kommer vi aldrig får nåt svar på. Fortfarande tyst om och hur det går med spårningen av Corona. Samtidigt dör folk som både är & inte är vaxxinerade. Att vårt eget immunförsvar inte anses klara av Corona ter sej också märklig, inte minst om man är frisk.

OCH jo vi har alla rätt att yttra oss i denna fråga, utan att folk ska springa benen av sej och ifrågasätta andras tanke som irrevant.

 

”JAG: FHM, behöver jag ta en vaccinspruta om jag redan har haft Covid?
FHM: Ja, du behöver absolut vaccinera dig även om du redan har haft Covid. Det beror på att forskare och experter ännu inte vet hur länge du är skyddad från att bli sjuk igen efter att ha återhämtat dig från Covid.
JAG: Åh, okej, så ni vet alltså inte hur länge den naturliga immuniteten varar. Så hur länge varar immuniteten efter vaccinationen?
FHM: Det finns fortfarande mycket vi lär oss om Covid smittan och viruset, FHM granskar ständigt nya studier och bevis och vi uppdaterar kontinuerligt med nya vägledningar. Vi vet inte hur länge skyddet varar för dem som vaccineras.
JAG: Okej ... men vänta en sekund. Jag trodde att du sa att anledningen till att jag behöver vaccineras var för att ni inte vet hur länge min naturliga immunitet varar, men det verkar som om du säger att ni inte heller vet hur länge jag har immunitet efter vaccinationen och hur länge den varar. Så, på vilket sätt är immuniteten efter vaccination bättre än min naturliga immunitet?
FHM: …
JAG: Uh ... okej. Men det har ju kommit ut ett flertal studier från forskare och experter som säger att man har och får naturlig immunitet via T- och B-cellsminnet, som sitter i ryggmärgen, och att immuniteten kan vara livslång - upp till 70 år - samt att man fortfarande har antikroppar kvar efter 1 år om man har haft Covid.
FHM: Ja.
JAG: Ah. Så naturlig immunitet kan vara längre än vaccinerad immunitet?
FHM: Det är fullt möjligt men man vet aldrig.
JAG: Okej. Betyder det att jag inte kommer att bli sjuk om jag tar vaccinationen?
FHM: Nej. Vi har en ökande smittspridning nu igen trots att majoriteten av befolkningen är vaccinerade, och ungefär hälften av alla smittade och de som behöver sjukhusvård är vaccinerade människor.
JAG: FHM, är detta sant? Finns det många människor som smittas och får Covid efter att ha fått vaccinationerna?
FHM: Vi slutade tidigt att testa de vaccinerade. Vi accepterar frivilliga rapporter om smitta men vi letar inte efter det.
JAG: Betyder det att om någon person kommer till sjukhuset med Covid, så testar ni inte den personen om det visar sig att den personen är vaccinerad? Testar ni bara de som är ovaccinerade?
FHM: Det stämmer.
JAG: Okej. Hmm. Så även om jag är vaccinerad så riskerar jag alltså att bli både smittad och sjuk, så hur kan då vaccinet hjälpa mig?
FHM: Vi sa aldrig att du inte skulle bli sjuk. Vi sa att det skulle minska dina chanser att bli allvarligt sjuk eller dö.
JAG: Åh, förlåt. Okej, så hur mycket minskar mina chanser att bli allvarligt sjuk och riskera att dö om jag vaccinerar mig?
FHM: Det vet vi inte.
JAG: Åh. Vad är då er bästa uppskattning om hur stor riskminskningen är, för att inte bli sjuk och dö om jag vaccinerar mig?
FHM: Det vet vi inte, okej! Nästa fråga.
JAG: Hmm, om jag är frisk och inte vill vaccinera mig, vad är anledning till att jag ska vaccinera mig?
FHM: Du ska göra det för dina medmänniskor. Det är viktigt att du är solidarisk och slutar vara egoistisk.
JAG: På vilket sätt tjänar kollektivet på att jag blir vaccinerad?
FHM: Eftersom du kan sprida viruset till någon annan som kan bli sjuk och dö.
JAG: Kan en vaccinerad person sprida viruset till någon annan?
FHM: Ja.
JAG: Så om jag blir vaccinerad så kan jag alltså fortfarande sprida viruset till någon annan?
FHM: Ja.
JAG: Men du sa ju nyss att skälet till att jag ska vaccinera mig var för att förhindra spridandet av viruset? Så vad är vitsen med att jag ska vaccinera mig om jag ändå kan bli smittad, samt kan sprida Covid vidare även om jag är vaccinerad?
FHM: Glöm det. Den andra saken är att om du inte vaccinerar dig, ökar möjligheten för viruset att mutera och bilda nya varianter som gör att du riskerar att smitta andra som är vaccinerade med den nya varianten så att de blir sjuka och kanske dör.
JAG: Så om jag vaccinerar mig så stoppar det viruset från att mutera?
FHM: Nej.
JAG: Så viruset kan alltså fortfarande mutera hos vaccinerade människor?
FHM: Ja.
JAG: Det här är förvirrande. Om vaccinet inte stoppar viruset från att mutera, eller stoppa smitta, sjukdom och död, hur hjälper då vaccinet mig?
FHM: Okej, du lyssnar visst inte! Slutsatsen är: så länge du är ovaccinerad så utgör du ett hot mot vaccinerade människor.
JAG: Va, vilken typ av hot?
FHM: Hotet om att de vaccinerade kan bli allvarligt sjuka av Covid och eventuellt dö.
JAG: Hjälp, min hjärna snurrar. Sa du inte att vaccinationerna inte hindrar människor från att få covid, bara att de förhindrar att man blir allvarligt sjuk och kan dö? Nu säger du att vaccinerade människor fortfarande kan bli smittade och dö av Covid även efter att de blivit vaccinerade, bara genom att träffa en ovaccinerad person! Vilket av dessa alternativ gäller?
FHM: Så är det, vi lägger på nu.
JAG: Vänta! Jag vill bara kontrollera att jag har förstått allt detta. Så även om jag redan haft Covid, borde jag fortfarande bli vaccinerad, för vi vet inte hur länge den naturliga immuniteten varar, och vi vet inte heller hur länge immuniteten efter vaccinationerna varar. Och jag borde få vaccinationerna för att hålla en vaccinerad person från att få Covid från mig, men även om jag får vaccinationerna kan jag ge smittan till den vaccinerade ändå. Och den andra vaccinerade personen kan fortfarande bli allvarligt sjuk av Covid från mig och dö. Har jag förstått allt rätt?
... (tystnad)
JAG: Hallå, är du kvar?"