Har du en förmåga att låta dej Kränkas?

Då kan du hämta denna blankett för att fylla i ... Och sedan stoppa upp den i stolgången!

Ty jag ansvarar inte för hur du reagerar över det som du läst eller sett i Bloggen.

Tänkvärt

2021-05-25

FLYGKRASCH vs SVERIGEKRASCH
 
Tänk dig att flygbolagets mest erfarna piloter går i pension.
Dom var tidigare stridspiloter och det dom inte visste om flyg var inte värt att veta.
Tack vare deras otroliga flygförmåga har bolaget aldrig haft en krasch i hela bolagets historia. Varit nära några gånger, men dessa piloters erfarenhet från att flyga i strid med skadade flygplan utan att instrumenten fungerar har räddat varenda ”nära ögat situation”.
Nu ersätts dessa erfarna piloter med flyget i blodet av unga coola människor som spenderat mer tid med att posera på instagram i sina flyguniformer än de spenderat i cockpit. Dom har inte flyget i blodet utan har blivit piloter av allehanda orsaker, snygga uniformer, coolhetsfaktor, lönen, resa världen runt men själva jobbet, flygningen, är för dom ett nödvändigt ont.
Inom ett år kommer det första haverierit, visserligen bara en avåkning i slutet på banan med en stukad fot som enda skada, men bolagets stolta skadefria tid är över.
Lite så är det med dagens politiker och styret av Sverige.
Förr drevs politiker av en genuin vilja och ambition att förändra och förbättra.
Man drevs av en äkta känsla av att man med hårt arbete kan göra livet bättre för svenskarna, sitt eget folk.
Att man senare i den politiska karriären fick högavlönade uppdrag var en bonus men de drevs från början av ärligt uppsåt och likt en gammal stridspilot gjorde dom karriärer med icke fungerande instrument innan dom hamnade i cockpiten på en jumbojet.
Dagens politiker drivs enbart av arvoden och karriärsmöjligheter.
Man hoppar mellan partier eller blir politisk vilde! Bara man får behålla sitt riksdagsarvode så spelar det inte så stor roll!
Att förändra landet och värna om svenskarna är för mycket jobb, jag menar, det finns ju inte ens några formella krav på närvaro i riksdagen.
Nej, då finns det bättre saker att spendera sin tid på än att sitta och lyssna på trista talare i plenisalen.
Det är ju ändå bara trist politik och vem bryr sig om det!?
Särskilt med tanken på att man har ett månadsarvode om minst 69.900 kronor och dom pengarna spenderas på Mall Of Scandinavia och inte i någon trist riksdag.
Medan Annie Lööf är fullt upptagen med att recensera sig själv på YouTube och Per Bolund funderar på jordaxelns lutning blir ytterligare någon arbetslös, misshandlad, våldtagen, rånad, mördad och någon annan stackare kommer ut på morgonen till en utbrunnen bil.
Men Annie Lööf, hon skrattar åt sig själv och Per Bolund oroar sig för jordaxeln.
Det där med att sköta landet och värna om folkets välmående det har dom lämnat över till någon annan.
Politik är ju så trist, ja utom när man får klä upp sig och stå i TV förstås, och där babbla om LAS, ljuga och slänga ur sig floskler som man ändå inte har någon ambition att genomföra.
Bara mata den stora massan med saker de vill höra så de tror att vi bryr oss om dom. Hur ska vi annars lura dom att fortsätta rösta på oss?!
Det är inte konstigt att Sverige åkt av landningsbanan för länge sen,
det stora, riktiga haveriet, det väntar runt hörnet!
När det kommer lär vi få höra Stefan Löfven förklara hur naiva vi varit.
 
 
”Vi, sa svinskiten”
Johan Widén